If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
моля помагаите маи задните спирачни апарати не работят
Колата повечето време се кара без товар!
Разпределителя вътре е с медна втулка, окислява и движението се затруднява общо взето работи както трябва само под товар. Един ден ще го разглобя и ще споделя.
Нищо няма да повреди, но ако ти се наложи екстремно използване на спирачките на завой, с по-висока скорост, може да се увъртиш много лошо.
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
След като приложих наученото от Д-р Тренди за раздвижване и почистване на разпределителя моите задни спирачки почнаха да хващат по-добре. Обаче вчера забелязах или по-скоро напипах ръжда от вътрешната страна на задният диск на около полувината от притискателната повърхност от към периферията. Другата полувина към основата на диска както и цялата външна повърхност са гладки и чисти. От както взех колата съм изминал повече от 2000км. не съм правил нищо по спирачките освен разпределителя понеже видях, че съвсем наскоро са сменяни дискове и накладки поне отпред се чисто нови.
Някакъв съвет какво да правя?
Никаква идея ли нямате от какво може да се получи.
Най-добре свали апарата и прегледай водачите, буталото, накладките и дисковете? Ако всичко е както трябва не трябва да се получава такова нещо.
Дисковете имат ли ръб?
Това си го гледал след като си карал колата нали?
Задните дискове имат едва забележим ръб.
Не става въпрос за ръжда, която се появява след кратко застояване, а и както писах останалата част от диска е чиста.
Колега хубаво виж дали накладката от вътрешната страна на диска е цяла. Нищо, че не ти се вярва - такива работи стават!
Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Ей сега се връщам от гаража - залягах, светих с фенерчета и накрая се оказа, че наистина почти една трета от накладката я няма и останалата част си работи в смисъл като се натисне педала на спирачката - притиска.
Благодаря много за съвета!
Явно ще се сменят накладки макар, че имат още доста да се износват.
аз може ли да питам тука за предни дискове.../винтилирани/ - 2 бр.
Ако търсиш да купуваш - не му е тука мястото.
Ако искаш да питаш нещо за самите дискове - питай.
Ти пък от 2 дни си във форума и вече почна и забележки да правиш
Натегач бре. Че и се подмазва. Както се развива след 1 седмица ще иска модератор да стане .
А сега по темата. На мен при спиране с над 80 ми се появи някакъв шум. Само при такива условия. Нито вие нито нищо.
Съжалявам, явно чувството ни за хумор е на съвсем различни честоти.
И щом ще сме сериозни - ХаВи4ко ти питаш ли нещо или ни разказваш за впечатленията си от колата?
Comment